miércoles, 11 de noviembre de 2015

Fregant les cordes


Les cordes poden vibrar, produir sons i fer musica. Els instruments de corda es poden clasificar segons com es fan vibrar les cordes. Es poden clasificar en tres tipus: 

1. Corda fregada.

    2. Corda puntejada.

   3. Corda percutida.


Exemples de instruments de corda


Estos instruments se freguen tocant les cordes en un arc.
Els instruments de corda fregada tenen quatre cordes que se freguen en un arc. Sonen perque l'arc te uns fils molt fins que rocen les cordes.

Xiqueta fregant les cordes del violí


Les cordes tambe sonen si se toquen en els dits com si se les pessigara. El so que s'obte al tocar se crida el "pizzicato".

Pessigar el violí (Pizzicato).

Audició de les cordes

El Elefante - Camille Saint- Säens


Els amics de la meua flauta





Lengüeta
En els instruments de vent-fusta el so se produix al bufar a través dels bisells o llengüetes que se troben dins d'un tubo traucat.





Bisell



Lengüeta doble





Igual que la meua flauta

En els instruments de vent-fusta, les notes se conseguixen tapant i destapant els forats del tubo en els dits, com en la teua flauta, o mediant claus.

Possició de les notes amb la flauta

Els ritmes de la percussió

La família de la percussió es molt variada. Els instruments es troven a l'orquestra i agrupaciones musicals.




Els instruments de percussió produxen diferents sons segons el matrial amb el quan estan construïts i la forma de tocar-los:


  •  Colpejant.










  •  Fregant















  • Agitant.


jueves, 5 de noviembre de 2015

Presentació


Benvinguts al blog de la materia de Música.

El meu nom és Pilar García Galipienso i sóc mestra d'Educació Primària i Educació Musical.

Aquest blog va destinat als alumnes de segon cicle d'Educació Primaria concretament al Tercer Curs. L'objectiu de la creació d'aquest és que els alumnes adquirisquen i reforcen els continguts del Bloc 1: "Escolta" a través d'una Unitat Didàctica que té per títol "Les Families Instrumentals".

La Unitat Didàctica ajudarà a que els alumnes coneguen i sapiguen diferenciar les diferents families instrumentals, així com el nom dels intruments i la manera d'ejecució dels musics.


Per altra banda, el objectiu principal del blog és aconseguir que els alumnes piguen estar en contacte amb la música i les audicions desde casa i a més a més de manera lúdica mijançant l'ús de les TIC que proporcionarán una major motivació en l'aprenentatge dels continguts de la matèria.